Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Battlefieldtour 2019

4 juni, 2019 - 9 juni, 2019

Battle Field Tour 2019 Korps Nationale Reserve

6 juni 1944 gaat de geschiedenisboeken in als de dag waarop een begin is gemaakt met de bevrijding van Europa.

6 juni 2019 is ook de dag dat het 75 jaar geleden is dat een begin is gemaakt met de bevrijding van Europa. De 75 jarige herdenkingen van D-Day grijpen wij aan om weer van de partij te zijn in Normandië van 4 t/m 9 juni 2019. Een programma dat aansluit op het programma van dit jaar. Opnieuw zullen we markante historische plekken bezoeken. Er is een verandering in de opzet ten opzichte van de Battlefieldtour 2018.

De BFT 2019 staat als korpsactiviteit weggeschreven in het jaarprogramma wat inhoudt dat vanuit Defensie ondersteuning wordt geboden bij het uitvoeren van de BFT 2019. De Korpscommandant, lkol Hans Berding draagt dit initiatief een warm hart toe.

Deze Battlefieldtour brengt ons langs een aantal plaatsen en gedenkwaardige plekken van de 6de juni 1944. Dit om een ogenblik stil te staan bij de feiten die hier 75 jaar geleden plaatsvonden en als eerbetoon aan de moedige mannen die het mogelijk hebben gemaakt dat wij in een vrije wereld mogen leven.

De organisatie gaat gebruik maken van transportmiddelen, legeringscapaciteit (boogtenten) en klasse 1 (voeding) van Defensie. Dit houdt in dat wij samen met de lokale autoriteiten en het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene (en eventuele buitenlandse eenheden) in Arromanches een tijdelijk militair tentenkamp inrichten dat wij als uitvalsbasis gaan gebruiken. Daarnaast zal er een sub-kamp ingericht worden in St. Aubin sur Mer waar gebruikt gemaakt kan worden van een beperkt aantal stacaravans (zie voorwaarden)

Overnachten vindt plaats in tenten waar we slapen op veldbedden (de maaltijden en sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig) of in een volledig ingerichte stacaravan. Deze BFT is alleen voor (oud) militairen, reservisten aangesloten bij de AVRM of OVV-KNR, Natresmilitairen en medewerkers van DJI DV&O.

Voorwaarden:

 1. Actief dienende Natres leden moeten, na goedkeuring middels een VRA bij hun CC, gebruik maken van dit tentenkamp.
 2. OVV-KNR-leden en AVRM-leden (niet zijnde Natresmilitairen) kunnen voor overnachtingen ook gebruik maken van de stacaravans in St Aubin sur Mer (tegen meerprijs en beperkt aantal).

Prijzen BFT 2019 4 t/m 9 juni 2019:

De prijs voor de volledige reis, inclusief bezoek musea, eenvoudige maaltijden, koffie,thee en frisdranken bedraagt voor:

Het tentenkamp:

€ 75,- pp (verplicht voor Natres en voor OVV-KNR of AVRM die kiezen voor verblijf in tentenkamp).

De stacaravans:

€ 223,50 pp (alleen mogelijk voor OVV-KNR of AVRM)

Voorwaarden voor deelname:

 • Deelname geschiedt op eigen risico. De deelnemer zorgt zelf voor een (annulering)verzekering,
 • Na aanmelding vindt geen restitutie van inschrijfgeld meer plaats bij eventueel annuleren door de deelnemer.
 • Deelname vindt plaats op volgorde van datum/tijd van aanmelden van de deelnemer.
 • De deelnemer is in het bezit van correct en juist DT of officieel OVV-tenue, groot opgemaakt om eventueel aanwezig te kunnen zijn bij de ceremonie op 6 juni 2019.

Noot van de organisatie:

Op het moment van dit schrijven is nog niet met absolute zekerheid te zeggen of deelname aan de ceremonie op 6 juni 2019 in Arromanches mogelijk is.
Voor de personen die gebruik gaan maken van de stacaravans is het zelfs mogelijk dat zij niet in Arromanches aanwezig kunnen zijn in verband met de verhoogde veiligheidsmaatregelen. Mocht dit het geval zijn zal de organisatie proberen u bij een andere officiële herdenking te laten aansluiten.

Wilt u deelnemen aan deze prachtige Battlefield Tour?

Stuur direct een email met het ingevulde bestand BFT 2019 Normandië personalia als bijlage naar: battlefieldtour2018@outlook.com

Voor deelnemers die zich hebben ingeschreven vóór vrijdag 18 januari geldt dat zij zeker kunnen meedoen.

Aangezien er veel aanmeldingen zijn en het nog niet zeker is hoeveel boogtenten er uiteindelijk beschikbaar zijn op het militaire kampement in Arromanche, kunnen wij deelname van mensen die na 18 januari inschrijven en die gebruik (moeten) maken van het tentenkamp, nog niet garanderen.

Indien u zich na deze datum aanmeldt zullen we u op de lijst van inschrijvers zetten. Deze lijst is gebaseerd op binnenkomst van het inschrijfformulier in onze mailbox. 

Zodra wij weten wat de capaciteit kan worden van het tentenkamp, zullen wij u informeren. Als uw inschrijving definitief kan worden gemaakt, zullen wij u vragen het inschrijvingsgeld te betalen.

U ontvangt ter bevestiging van deelname van de organisatie een mail met hierin vermeld het bankrekeningnummer waarop u het bedrag kunt gaan storten.

Vermeld hierbij:

BFT Normandië 2019
Uw deelname is pas definitief na ontvangst van de betaling!

Programma (onder voorbehoud)

Dag 1 – 4 juni – dinsdag Verplaatsing Nederland – Normandië

Dag 2 – 5 juni – woensdag Omaha en Utah gebied

Pointe du Hoc – Rangers
Dead Man’s Corner
Utah Beach memorial
St Come du Mont

Dag 3 – 6 juni – donderdag Gold gebied

Bijwonen Ceremonie 75 jaar na D-Day (indien mogelijk)

 • Arromanches: Museum 360 graden
  Bezoek Geschut bij Longues sur Mer (indien mogelijk)

Dag 4 – 7 juni – vrijdag 6e Airborne en Sword gebied

 • Breville-les-Monts: Monument Prinses Irene Brigade
 • Ranville: Begraafplaats 6e Airborne Divisie
 • Ouisterham: Le Grande Bunker
 • Bernieres-sur-Mer: Canadian Memorial

Dag 4 – 8 juni -zaterdag Juno/Sword gebied

 • Douvres-La-Déliverande: Radarstation
 • Bernieres: 1e Canadese bevrijde huis
 • Reviers: Canadese begraafplaats
 • Crepon: Het verhaal van de Green Howards of bezoek Hill 112 (mogelijke ceremonie)

Dag 5 – 9 juni – Zondag

 • Caen: Bezoek memorial

Vertrek naar en aankomst in Nederland en einde BFT 2019

Informatie over de organisatie:

De organisatie van de BFT 2019 is in handen van een 6-tal enthousiasten die werkzaam zijn bij het Korps Nationale Reserve en Dienst Justitiële Inrichtingen (Dienst vervoer & ondersteuning) en bestuursleden van de OVV-KNR en AVRM.

In 2018 hebben zij het idee opgepakt om Normandië te bezoeken en hier een Battle Field Tour te organiseren. Hier is de organisatie genaamd “ Battlefield Tour 2018” ontstaan.

Battlefield Tour 2019 hanteert vier kernwaarden:

 1. Het organiseren van een Battlefieldtour die ons langs gedenkwaardige plekken brengt,
 2. eerbetoon aan de moedige mannen en vrouwen die het mogelijk hebben gemaakt dat wij in een vrije wereld mogen leven,
 3. het leveren van bijdrage aan de militaire doctrinevorming,
 4. het bevorderen van binding, kameraadschap en saamhorigheid. Het uiteindelijke doel is om een verantwoorde en gedenkwaardige Battlefieldtour te organiseren die toegankelijk is voor iedere (post) actieve reservist, ongeacht rang of stand.

Gegevens

Begin:
4 juni, 2019
Einde:
9 juni, 2019
Evenement Categorie:

Organisator

Battlefieldtour

Locatie

Arromanche-les-bains, Frankrijk + Google Maps