Heropening Historische Collectie Korps Nationale Reserve, Harskamp

Op dinsdagavond 2 juni vond de heropening plaats van Historische Collectie van het Korps Nationale Reserve. Normaal vindt de seizoensopening plaats op of rond 1 mei maar dit jaar was dat niet mogelijk wegens de COVID-19 maatregelen.

Van links naar rechts tijdens de opening: De Vice- voorzitter van de HC KNR elnt bd Sjaak Vinke, de korpsadjudant Aoo Duco Braun en de korpscommandant en voorzitter van de HC KNR lkol Hans Berding.

Gelet op het langzaam weer mogen openstellen van diverse instanties heeft de Landmacht het mogelijk gemaakt om ook de Historische Collecties te heropenen. Hiervoor moest wel veel huiswerk worden gedaan door onze vrijwilligers. Onder leiding van de vice-voorzitter van de collectie, eerste luitenant buiten dienst Sjaak Vinke, is dit op een prima manier uitgevoerd en is er toestemming verleend voor de heropening!

De korpscommandant en korpsadjudant hebben dinsdagavond 2 juni symbolisch vorm gegeven aan deze heropening, dit na een korte toespraak waarin de Korpscommandant, in zijn rol van voorzitter van de Historische Collectie, zijn dank uitsprak voor de recente inspanningen van de vrijwilligers.

Vanzelfsprekend werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om een Landstormbitter te drinken op de heropening en op het Korps: Als ‘t moet!

Meer informatie is te vinden op www.hc-korpsnationalereserve.nl

Gratis app voor veteranen, Unit Victor

Gratis app voor veteranen, Unit Victor Wil jij contact houden met je oud-collega’s en op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt in de veteranenwereld? Dat kan met de gratis app speciaal voor veteranen, Unit Victor.
In Unit Victor kun je oud-collega’s zoeken op missie, jaartal, (bij)naam en krijgsmachtonderdeel. Naast contact houden met kameraden vind je in de app ook nieuws rondom veteranen en Defensie, een evenementenkalender met evenementen en bijeenkomsten in Nederland, en een overzicht van relevante organisaties en contactgegevens voor ondersteuning. Naast contact houden en leuk nieuws kun je ook voor een ander klaarstaan indien dat nodig is.
Unit Victor is alleen toegankelijk voor veteranen met gebruik van je registratienummer. Download de app gratis via de iTunes App Store of de Google Play Store: https://unitvictor.app/app. De app wordt constant doorontwikkeld en we voegen regelmatig nieuwe functionaliteiten toe. We horen het graag indien je vragen, suggesties of feedback hebt via support@noworriescompany.com.
Wie zijn wij No Worries Company is opgericht door veteraan Hans Nagtegaal. Na 10 jaar beroepsmilitair te zijn geweest, moest hij wennen aan de overgang van militair naar burger en miste hij het dagelijkse contact met de mensen waarbij hij aan één woord genoeg had. Met Unit Victor willen wij ervoor zorgen dat de verbondenheid tussen veteranen ook na diensttijd blijft bestaan, gemakkelijk vanaf de telefoon die altijd in je zak zit.

Wil je meer weten over no worries company en de Unit Victor app dan kun je ook kijken op:

no worries company

Battlefield Tour 2020 naar Duitsland (AVRM-Zuid)

Op 25, 26 en 27 mei 2020 organiseert de regio AVRM-Zuid een Battle Field Tour naar Duitsland. Hierbij wordt een bezoek gebracht aan Neurenberg. We bezoeken onder meer de plaats waar Hitler zijn toespraken hield en waar de spectaculaire demonstraties van het “nieuwe” Duitse leger (de Wehrmacht en S.S) plaatsvonden. Tevens brengen we een bezoek aan het gerechtsgebouw in Neurenberg waar Duitse oorlogsmisdadigers werden veroordeeld.
Op de reis naar ons hoofddoel bezoeken wij het Duits luchtvaartmuseum in Hermeskeil. Dit ligt in het Saarland. We vinden hier een enorme verzameling civiele en militaire vliegtuigen en alle techniek eromheen.

Meer informatie over deelname aan de Airbornemars 2020 naar Duitsland georganiseerd door AVRM-Zuid kunt u vinden op de:

Evenementenkalender

ASORL Nachtpatrouille 2020 Luxemburg

Op 25 en 26 januari 2020 wordt de ASORL Nachtpatrouille 2020 gehouden in Luxemburg. De AVRM heeft ook dit jaar prachtig aanbod voor haar leden De eerste 10 teams van 3 Paxen die zich aanmelden mogen op kosten van de AVRM deelnemen. (De reguliere inschrijfkosten zijn 50 euro per team). Als klap op de vuurpijl krijgt elk team ook 15 euro van de reiskosten vergoed. Meer informatie over de over deelname aan de Airbornemars in AVRM-verband kunt u vinden op de:

Evenementenkalender

Hulp gevraagd voor CISOR

Ivm de organisatie van de CIsor in NL op de legerplaats Oirschot zoeken we nog wat ondersteuners welke in het bezit zijn van een geldige smartcard. (Transport PNOD)


Bent je beschikbaar op een van de volgende data’s geef je dan op. declaraties via de dfe 314

09-10-2019
10-10-2019
11-10-2019


U kunt zich opgeven op: penningmeester@avrm.nl


Met vriendelijke groet,

Edwin Sprokkereef
Penningmeester