ASORL Nachtpatrouille

De ASORL organiseert elk jaar rond eind januari begin februari de zogeheten “Marche de Nuit International” te Luxemburg, bij ons meer bekend onder de naam “Nachtpatrouille Luxemburg”.

De Nachtpatrouille is een jaarlijks terugkerende militaire nachtelijke prestatietocht met een flink aantal uitdagende opdrachten onderweg. Tijdens de tocht, welke te voet wordt afgelegd, doe je een beroep op je kennis van onder andere kaartcoördinatie,  kennis van vervoermiddelen en munitie maar ook van vele andere militaire vaardigheden.

Een goede conditie is zeer wenselijk; je loopt immers in bergachtig  gebied.  De tocht is ongeveer 18 km lang maar in de praktijk kunnen daar nog best een aantal kilometertjes bijkomen. Omdat het midden in de winter is zul je rekening moeten houden met winterse omstandigheden. (In 2021 i.v.m corona uitgesteld naar mei en 25 km lang)

De afgelopen jaren vond deze Nachtpatrouille steeds plaats in Consdorf maar dit is geen vast gegeven.

Het is mogelijk om in AVRM-verband deel te nemen aan dit evenement. De AVRM verzorgt de inschrijving en verleent een bijdrage in de reiskosten.

Je voeding kun  je zelf te verzorgen maar je kunt ook gebruik maken van het aanbod van de ASORL ter plaatse. Ter plaatse wordt ook een slaapplaats geregeld, meestal gezamenlijk in een sporthal. Je moet wel zelf voor je slaapmat, slaapzak en toiletartikelen zorgen.

Voor meer informatie over de Nachtpatroulle en fotoreportages van eerder gehouden nachtpatrouilles kun je kijken op de betreffende webpagina van de ASORL: Marche de Nuit International.

Data voor toekomstige deelname aan de Nachtpatrouille in AVRM verband worden op onze site vermeld zodra ze bekend zijn.