Algemene Vereniging van Reserve Militairen (AVRM)

AVRM Sport- en Vaardigheidsproeven

avrm9Sportchallenge 2013

AVRM – Centurion Sport- en Vaardigheidsproeven 2013

Ook dit jaar organiseert de AVRM i.s.m. Centurion en de L.O. SportGroep in Oirschot de afname van verschillende (inter)nationale militaire sport- en vaardigheidsproeven w.o. de MVK. De proeven voor het DRSA, DSA, GMZ, MLV en MVK vinden plaats op 16 en 17 augustus 2013. U kunt zich vanaf heden aanmelden via het aanmeldformulier.

Met name de leden van het Korps Nationale Reserve en van de Groep Luchtmacht Reserve worden uitgenodigd om aan deze proeven deel te nemen.

Naast het sportieve karakter tijdens deze vier dagen krijgt ook de saamhorigheid een belangrijke plaats toebedeeld. Tijdens de momenten van de gezamenlijke maaltijden en die van de broodnodige rust en ontspanning, is het een gelegenheid bij uitstek om andere collega’s uit binnen- en buitenland te ontmoeten en de onderlinge banden met elkaar te versterken.

De vier dagen beginnen met de saamhorigheid op de donderdagavond 15 augustus en worden afgesloten met een eindappel waar de geslaagde deelnemers de welverdiende certificaten in ontvangst mogen nemen. U kunt hier de inhoud/rooster van het weekend downloaden. Voor alle deelnemers aan de sportproeven geldt dat gezien de bezuinigingen bij Defensie er op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag wordt gegeten bij de ECHO’s home. Dit is het oude PMT net buiten de hoofdpoort. Hiervoor wordt een bijdrage gevraagd van 10 euro en krijgen de deelnemers een bon voor zowel vrijdagavond en voor zaterdagmiddag. Tevens ontvangen de deelnemers twee consumptiebonnen.

Het is mogelijk om de volgende militaire sport- en vaardigheidsproeven af te leggen:

MVK – Militaire VijfKamp (klik hier voor meer informatie)
MLV – Militaire Lichamelijke Vaardigheid (klik hier voor meer informatie)
GMZ – Geoefend Militair Zwemmen (klik hier voor meer informatie)
DSA – Deutsches Sport Abzeichen (klik hier voor meer informatie)
DRSA* – Deutsche Rettungs Swimmabzeichen in Bronze – Silber (klik hier voor meer informatie)

* NOTA BENE !
Voor het behalen van DRSA – Deutsche Rettungs Swimmabzeichen in Bronze – Silber. Minimaal aantal deelnemers 10 stuks. Kosten per deelnemer € 25 euro. Minimale vereiste is een EHBO diploma.