Defensie (Ministerie van Defensie)

Vlissingen in de ban van Rescue 2012 | Ministerie van Defensie

Vlissingen in de ban van Rescue 2012

8 augustus 2012, 17.01 uur

Vlissingen vormt vrijdag vanaf 12.00 uur wederom het toneel voor de jaarlijkse demonstraties van hulpverleners te land, ter zee en in de lucht. Defensie levert als gebruikelijk een fikse bijdrage aan dit evenement: Rescue Vlissingen.

303 Squadron van het Defensie Helikopter Commando en de Kustwacht kunnen niet ontbreken. De search and rescue-eenheid van Defensie is langs de Westerschelde aanwezig met een van de helikopters van het type Augusta Bell 412. Verder vliegt een Harvard IIB van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.

Militaire ziekenwagens. Foto: Ministerie van DefensieAB-412 reddingshelikopter

Aan land

Op de grond zijn brandbestrijdingsvoertuigen (E-One) van Vliegbasis Woensdrecht en een veldambulance van Vliegbasis Gilze-Rijen te zien. Ook de Koninklijke Marine is present in de stad van Michiel de Ruyter en levert een roadshow met verschillende activiteiten. De Brigade Scheldestromen van de Koninklijke Marechaussee en het Korps Nationale Reserve completeren de bijdrage van de Nederlandse Defensie.

Uit het buitenland komen het Duitse Marinefliegergeschwader 5 met zijn Sea King Mk.41. België wordt vertegenwoordigd door het 40ste Smaldeel Heli Koksijde, met de Sea King Mk.48.

via Vlissingen in de ban van Rescue 2012 | Ministerie van Defensie.