Algemene Vereniging van Reserve Militairen (AVRM)

Sportchallenge 2012

AVRM – Centurion Sport- en Vaardigheidsproeven 2012

Ook dit jaar organiseert de AVRM i.s.m. Centurion en de L.O. SportGroep in Oirschot de afname van verschillende (inter)nationale militaire sport- en vaardigheidsproeven w.o. de MVK. De proeven voor het BWLA, DSA, GMZ, MLV en MVK vinden plaats op 17 en 18 augustus 2012. Eventueel met opkomst op 16 augustus en een mars voor het BWLA op 19 augustus. U kunt zich vanaf heden aanmelden via het aanmeldformulier.

Met name de leden van het Korps Nationale Reserve en van de Groep Luchtmacht Reserve worden uitgenodigd om aan deze proeven deel te nemen.

Naast het sportieve karakter tijdens deze vier dagen krijgt ook de saamhorigheid een belangrijke plaats toebedeeld. Tijdens de momenten van de gezamenlijke maaltijden en die van de broodnodige rust en ontspanning, is het een gelegenheid bij uitstek om andere collega’s uit binnen- en buitenland te ontmoeten en de onderlinge banden met elkaar te versterken.

De vier dagen beginnen met de saamhorigheid op de donderdagavond 16 augustus en worden afgesloten met een eindappel waar de geslaagde deelnemers de welverdiende certificaten in ontvangst mogen nemen. U kunt hier de inhoud/rooster van het weekend downloaden.

Het is mogelijk om de volgende militaire sport- en vaardigheidsproeven af te leggen:

MVK* – Militaire VijfKamp*
MLV – Militaire Lichamelijke Vaardigheid
GMZ – Geoefend Militair Zwemmen
DSA – Deutsches Sport Abzeichen
BWLA – Bundes Wehr Leistungs Abzeichen
* NOTA BENE !
Het behalen van het MVK Kruis is alléén mogelijk tijdens het Nederlands Militair Kampioenschap MVK!

http://www.avrm.nl/sportchallenge.html