Defensie (Ministerie van Defensie)

Reservistenwerkgever 2014: Grontmij Nederland

De award ‘Reservistenwerkgever 2014’ is voor Grontmij Nederland. Dat bedrijf heeft zich het meest ingespannen om zijn werknemers militair te laten zijn. Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert reikte de onderscheiding vanavond uit in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Foto: Ministerie van Defensie
Foto: Ministerie van Defensie

“Dit bedrijf weet als geen ander de meerwaarde van een reservist te benutten”, zei Hennis. “Grontmij geeft de werknemer alle ruimte en is een voortreffelijke ambassadeur richting andere organisaties en bedrijven.” Reservisten nomineerden in totaal 89 werkgevers, vorig jaar waren dat er nog 22. De jury, bestaande uit 3 (niet-genomineerde) werkgevers, beoordeelde de genomineerde bedrijven op basis van onder meer een werkbezoek.

Bestaan als reservist wordt populair
Steeds meer werkgevers steunen hun werknemers om bij Defensie een aantal uren per week of per maand te werken als militair. Soms worden werknemers namens Defensie zelfs uitgezonden naar missiegebieden.

Hennis: “Door de inzet van reservisten kunnen we de capaciteit van de krijgsmacht uitbreiden en verbreden. Zij zijn onmisbaar om bepaalde piekbelastingen langer en beter op te vangen. Met andere woorden: de reservist vormt een zeer welkome verrijking van onze organisatie. Door hen kan Nederland nu en in de toekomst steeds beter inspelen op de voortdurend veranderende veiligheidssituatie in Nederland en in het buitenland.”

Defensie verstevigt contact met maatschappij en bedrijfsleven
Hennis gaf aan het ServiceCentrum Employer Support uit te breiden met meer Defensiepersoneel. Dit centrum is de spil tussen Defensie en de werkgevers van reservisten. De afdeling verstrekt informatie en geeft werkgevers advies op het gebied van arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om werknemers te faciliteren als reservist. Defensie verwacht op deze manier in de toekomst steeds meer samen te werken met partijen op de arbeidsmarkt.

Documenten

30-03-2015 | Nieuwsbericht | Defensie.nl.