Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Battlefield Tour Hürtgenwald

1 november, 2019 - 3 november, 2019

Leden van de OVV-Knatres en hun donateurs , AVRM leden en Natres collega’s kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een aansprekende battlefield tour Hürtgenwald, welke door Battlefield Tour 2018 wordt georganiseerd.

De Slag om het Hürtgenwald ten zuiden van Aachen die duurde van 12 september 1944 tot medio februari 1945, is één van de vergeten veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog. In hun poging om de Rijn te bereiken leden de Amerikaanse strijdkrachten hier hun grootste verliezen in Europa.

De gevechten in de bossen in het najaar en de winter van 1944/1945 van wat nu de gemeente Hürtgenwald is, hebben in de geschiedenis nooit veel aandacht gekregen. Het slagveld draagt nog steeds de sporen van de gruwelijke gevechten. Bunkers, versperringen, schuttersputten en loopgraven zijn nog overal aanwezig.

Er is een uitdagend programma samengesteld met medewerking van Edwin Poken. Hij is lid van The Internatonal Guild of Battlefield Guides. Het programma start op vrijdagavond op het ISK te Harskamp, waar Edwin de Rijnlandse operatie gaat toelichten. Na afloop wordt u iets aangeboden
door de organisatie en bestaat de mogelijkheid gezellig samen te zijn met aanwezige Natres eenheden. Tevens zal u een slaapplek worden toegewezen.

Na het ontbijt wordt u zaterdag per luxe touringcar verplaatst naar de Eiffel. Deze dag krijgt u uitleg en bezoekt u bunkers en een begraafplaats als. Wij lopen een stukje van de Kall trail, een pad door het bos waar verschrikkelijk gevochten is.

We sluiten de dag af met een diner in Nideggen, waar ook onze slaapgelegenheid is.

Zondag, de laatste dag, gaan we na het ontbijt verder met de Battlefield Tour waarbij wij Hill 400 bezoeken en nog andere gedenkwaardige plaatsen waar verschrikkelijke gevechten plaatsvonden. Na de lunch gaan we terug naar Nederland waar wij om ongeveer 17:00 uur weer aankomen op het ISK te Harskamp.

Belangrijk!

  • Deze Battlefield Tour vindt alleen plaats bij tenminste 25 deelnemers.
  • Max. aantal deelnemers 50 personen.
  • Enkele locaties moeten te voet bereikt worden bijvoorbeeld de Kall trail. Goed schoeisel en enige lichamelijke conditie is gewenst. We lopen in heuvelachtig terrein.
  • Het is een driedaagse reis met overnachtingen,
  • De prijs voor dit alles is € 239,- per persoon.

Wilt u mee? Stuur dan een mail naar: Battlefieldtour2018@outlook.com

Gegevens

Begin:
1 november, 2019
Einde:
3 november, 2019

Organisator

Battlefieldtour

Locatie

Hürtgenwald
Hürtgenwald, Duitsland + Google Maps