Defensie (Ministerie van Defensie)

Dick Scherjon hoofd Reservistenbureau

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert en Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp flankeren reservekolonel Dick Scherjon. Foto- Ministerie van DefensieMinister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft gisteren Dick Scherjon benoemd tot hoofd van het nieuwe Reservistenbureau. Scherjon (57) is bestuursadviseur van de Rabobank en zet zich al jaren in als reserve-kolonel. Het gaat om een functie in deeltijd.

Met het instellen van dit bureau en de benoeming van Scherjon benadrukt Hennis de meerwaarde van de reservist . “De reservist is de ideale ambassadeur voor de krijgsmacht”, aldus Hennis. Zij  ziet graag dat werkgevers, bedrijfsleven en overheid  hun beste medewerkers tijdelijk aan Defensie uitlenen. “Als reservist doe je ervaring op met complexe vraagstukken, werk je  onder moeilijke en uitdagende omstandigheden en leer je leiding geven en ontvangen. Dat is goud waard voor een werkgever. Defensie werkt daarom nauw samen met bedrijfsleven en werknemersorganisaties.”

Missies

De minister kondigde eind mei al een aantal plannen aan om de inzet van reservisten te versterken.  Zo gaat Defensie samenwerken met universiteiten om nieuwe reserveofficieren op te leiden.  Hennis benadrukt dat het toekomstige reservistenbeleid een aanvulling is op de bestaande capaciteit. “Het gaat om mensen die we niet permanent nodig hebben, maar wel bij sommige missies en om pieken op te vangen.”

Tijdens een groot symposium op 2 december is de presentatie van hoofdlijnen van toekomstige beleid. In de aanloop naar die  bijeenkomst zijn er  12 regionale bijeenkomsten. Beroepsmilitairen, reservisten en werkgevers hebben dan de gelegenheid mee te praten over het reservistenbeleid. Een facebookpagina ondersteunt de campagne.

Inschrijven

Inschrijven voor het symposium kan op werkenbijdefensie.nl.

2 oktober 2013 | Ministerie van Defensie.