Koninklijke Marine (KM)

DE DIEPTE IN BIJ DE MARINE

Reservisten zeg het maarIn Den Helder hebben meer dan vijftig operationeel beleidsmakers van de Koninklijke Marine gisteren uitvoerig gediscussieerd over de positie van de reservist in 2020. De ervaren discussieleiders daagden de aanwezigen uit om volop gebruik te maken van de mogelijkheid om mee te denken aan het beleid van morgen.

Deze benadering resulteerde in duidelijke suggesties voor een bredere inzet van reservisten, maar ook een aantal bestaande beperkingen voor de inzet van reservisten werd nadrukkelijk benoemd. De uitspraak ‘flexibiliteit is een groot goed, maar is weinig waard zonder stabiliteit’ kreeg veel bijval. Ook waren de beleidsmakers het grotendeels eens met de constatering dat de huidige wetten en regels voor de inzet van reservisten, zoals bijvoorbeeld het aantal uren dat een reservist per jaar mag maken, vaak contraproductief werken. Nieuwe mensen moeten weer worden ingewerkt en dat is slecht voor de continuïteit en de productiviteit etc.

Het verloop van de discussie is zorgvuldig vastgelegd door de gespreksleiders en de meest kansrijke suggesties, waaronder de kritische kanttekeningen en geconstateerde beperkingen, zullen op het landelijk symposium van 2 december worden gepresenteerd aan de minister.

Het landelijk symposium bijwonen op 2 december? Dat kan! Meld u aan op de volgende website:

http://werkenbijdefensie.nl/vakgebieden/reservisten/employersupport/landelijk-symposium-reservistenbeleid-9.html

via Reservistenbureau Defensie.