Algemene Vereniging van Reserve Militairen (AVRM)

CIOR Militaire Prestatieploeg zoekt sportieve reservisten.

Wat is CIOR?
De Militaire Prestatieploeg is een groep van reservisten dat zich richt op de moeder der militaire sporten, de Militaire Vijfkamp. De ploeg traint specifiek voor de CIOR Militare Competitie (CIOR Milcomp), een jaarlijks terugkerende wedstrijd tussen landen die zijn aangesloten bij de NAVO. Cior staat voor Confédération Interalliée des Officiers des Réserve. Het is een internationaal verband van reserveofficieren ontstaan uit een klein aantal deelnemende landen en inmiddels uitgegroeid tot een NAVO-breed orgaan, aangevuld met een aantal gastlanden, zoals Zuid-Afrika. Het CIOR is hiermee de grootste reservistenorganisatie ter wereld. 
Pistool schieten
Onderdelen Militaire Competitie
In teams van drie personen wordt deelgenomen aan de Militaire Competitie. Deze competitie is vergelijkbaar met de internationale (CISM) vijfkamp en de Nederlandse Militaire Vijfkamp (MVK), maar doet een groter beroep op militaire vaardigheden en vereist “teamwork”. Het heeft een grotere focus op het militaire (meer COMBAT READYNESS als sport). Zij bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Pistoolschieten op 25 meter. Zowel een precisieproef (9 schoten op een puntenschijf) als een snelvuurproef (9 schoten op 3 kopschijven in 35 seconde incl. magazijn wissel), uitgevoerd met het standaardwapen van het organiserende land.
  • Geweerschieten op 200 meter. Zowel een precisieproef (zie pistoolschieten) in 5 minuten als een snelvuurproef in 1 minuut. Beiden uitgevoerd met het standaardwapen van het organiserende land.
  • Internationale hindernisbaan (500 meter, 20 hindernissen) in militair tenue.
  • Zwemhindernisbaan (50 meter, 5 hindernissen) in militair tenue, zonder schoeisel.
  • Een oriëntering in militair tenue, van ongeveer 13 km. In deze oriëntering zijn opgenomen de onderdelen kaartlezen, afstandschatten en handgranaatwerpen.
  • Tactical Combat Casualty Care (TCCC), een casus ZHKH in team verband.

Bij het schieten worden de individuele prestaties bij elkaar opgeteld. De overige onderdelen worden als team uitgevoerd waarbij de laatste deelnemer steeds de eindtijd bepaalt.
Zwemhiba
Voor wie?
De ploeg is op zoek naar enthousiaste, fitte collega-reservisten de internationale strijd aandurven. Dit houdt in dat er weliswaar een bepaald aanvangsniveau wordt verwacht, maar men hoeft nog geen topvijfkamper te zijn: u moet vooral goed willen worden.
Oriënteren
Alle actieve reservisten van de Marechaussee, Luchtmacht, Landmacht en Marine kunnen deelnemen, met name officieren en dames worden opgeroepen om zich aan te melden.

Van de reservist wordt een investering verwacht in de vorm van aanwezigheid tijdens centrale trainingen en het bijhouden van de fysieke gesteldheid in eigen tijd. De trainingen vinden elke maand plaats op een vrijdagavond tot en met zaterdagmiddag op de kazerne in Oirschot. In oktober, november en december is het mogelijk om vrijblijvend te proeven aan de onderdelen van de Militaire Competitie en de ploeg.
Hiba dames
De data zijn: 16-17 Oktober, 13-14 November en 18-19 December

Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u contact opnemen met Sld1 Klaassen marijkeklaassen2@gmail.com

Meer informatie is te vinden op: www.cior.nl