Koninklijke Landmacht (KL)

Baret ceremonie en certificaat uitreiking

Baret ceremonie en certificaat uitreiking

Onder toeziend oog van de Korpscommandant van het Korps Nationale Reserve mochten 28 rekruten op vrijdag 25 oktober hun certificaat voor het halen van de Algemene Militaire Opleiding reservisten (AMO) in ontvangst nemen. De reservisten die de opleiding in Assen gedaan hebben zijn bestemd voor 10 en 20 Natresbataljon.

De uitreiking werd gehouden op de Johan Willem Frisokazerne in Assen, waar de AMO door Schoolbataljon Noord verzorgd werd. Tegelijkertijd vond er bij Schoolbataljon Zuid in Oirschot eenzelfde happening plaats. “Vandaag heeft u de eerste stap gezet in een professionele organisatie”, aldus Korpscommandant kolonel Gerard van der Thiel, waarbij hij benadrukte dat reservisten in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen binnen de landmacht. Na het ceremoniële gedeelte waarbij ook de veldpet werd omgewisseld voor de baret volgde het informele gedeelte in de kantine. Daarna hebben de nieuwe leden van ons Korps kennis gemaakt met vertegenwoordigers van de bataljons waarbij ze geplaatst worden.

Alle foto’s zijn te vinden op de volgende link: https://plus.google.com/u/0/photos/106307034691761785833/albums/5939461167836392353

via 10 Natresbataljon.