Koninklijke Marine (KM)

89-jarige Nelly maakt parachutesprong met marinier (video)

Nelly Singerling (89) had nog een avontuurlijke wens: zelfstandig een static line parachutesprong maken. Ze zocht contact met de commandant van de Koninklijke Marine en vroeg of ze bij de marine mocht parachutespringen. Een static line sprong zat er helaas niet meer in, maar gisteren mocht Nelly bij de Defensie Paraschool wel een tandemsprong maken. Nelly: “Het was fantastisch!”

Nelly Singerling (89) maakt een tandemsprong met een marinier. (Beeld: Ministerie van Defensie)

Nelly begon in 1947 als 18-jarige Marva (Marine vrouwenafdeling) bij de Verbindingsdienst. In haar tijd bij de marine maakte Nelly 19 zelfstandige parachutesprongen. Beginnend in Limburg en later voortgezet in Canada. Nelly stond zelfs vermeld als Nederlands kampioene paraspringen. “Een laatste wens van me is om nog 1 keer zelfstandig een parachutesprong te maken”, liet ze weten.

“Ik neem hem op mijn rug”
Haar wens kwam gedeeltelijk in vervulling toen ze gister bij de Defensie Paraschool een tandemsprong mocht maken met kapitein Peter. “Ik zit niet bij de marinier op schoot, maar ik neem hem op mijn rug”, vertelt ze lachend voordat ze het vliegtuig instapt. Nelly vond het fantastisch, maar zo geeft ze aan: “ik hoef niet een 2e keer te springen.”

Video: Tandemsprong marinevrouw Nelly

‘Koningin’ in Bronbeek
Nelly woont op dit moment als 1e vrouw in militair tehuis Bronbeek. “Ik voel me hier 100% thuis. Bronbeek voelt voor mij als een warm bad. Ik word behandeld als een koningin, het voelt als een luxe hotel en dan beter. Iedereen ouder dan 65 beveel ik aan om hier te komen wonen, het is een en al luxe!”

16-05-2018 | Nieuwsbericht | Defensie.nl