Algemene Vereniging van Reserve Militairen (AVRM)

66e editie van de Airborne Mars

De 66e editie van de Airborne Wandeltocht te Oosterbeek.

Deze herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september te Oosterbeek. De Airborne Wandeltocht is een eerbetoon aan de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek. De opbrengst van de Airborne Wandeltocht wordt aangewend om minder draagkrachtige oud-strijders en nabestaanden in staat te stellen over te komen om de jaarlijkse Airborne herdenkingen in en rond Arnhem bij te wonen.

U wandelt samen met militairen, politiekorpsen, scouting- en burgergroepen en individuele deelnemers uit 17 verschillende landen!

De routes lopen door de prachtige dorpen van de gemeente Renkum, langs diverse Airborne monumenten en de luchtlandingsterreinen van september 1944.

Start en finish op Sportpark Hartenstein (achter het Airborne Museum) aan de J.J. Talsmalaan te Oosterbeek.

Wij hebben er van afgezien om u op deze site uitgebreid te informeren over de achtergronden en het verloop van de Slag om Arnhem. Enkele zeer goed toegeruste sites doen daar uitgebreid verslag van. Zie daarvoor de ‘links’-pagina.

Meer info kan je hier vinden; http://www.airbornewandeltocht.nl/